Türk Metal üyesi işçiler de “grev” diyor

13.01.2018 - 12:45
Haberi paylaş

Türk Metal sendikası birçok şehirde MESS'e karşı eylemler gerçekleştirdi.

MESS’in toplu sözleşme için yüzde 6,4’lük zam ve 3 yıllık sözleşme teklifine karşı Türk Metal üyesi işçiler farklı kentlerde eş zamanlı eylemler düzenledi İstanbul, Eskişehir, Kocaeli Merkez, Gölcük, Gebze, Bursa, İzmir Merkez ve Menemen'de eylemler yapıldı.
 
İşçiler, MESS’in dayatmalarına karşı grev çağrısı yaptı.  Sendikacılar yaptıkları açıklamalarda MESS’e önce “Alanları dar edeceğiz” diye seslendi ardından “Uzattığımız eli karşılıksız bırakmayın” çağrısını yaptı.
 
İstanbul Şirinevler Meydanı, Kocaeli Sabri Yalın Parkı ve Gölcük Anıt Park, Bursa Atatürk Stadı, İzmir Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere pek çok kentin meydanlarında yapılan eylemlerde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “Hey MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “İşçiler el ele haydi greve”, “Şalter inecek, bu iş bitecek”, “Grev, grev, grev” sloganlarını attı. Alkış, ıslık ve çaldıkları düdüklerle protestolarını sürdüren işçiler, “3 yıllık sözleşme istemiyoruz”, “Şimdi emeğin kazanma zamanı”, “Sefalet ücreti istemiyoruz” dövizlerini taşıdı.

Birleşik Metal-İş: “Grev kapıda”

Emek Forumu’ndan birleşik mücadele ve örgütlenme çağrısı​

Metal işçileri greve hazırlanıyor​

Emek Forumu sonuç bildirisi: “Birleşirsek kazanabiliriz”​

Metal işçileri MESS'e karşı ayağa kalkıyor​

Bültene kayıt ol