Birleşik Metal-İş: “Grev kapıda”

12.01.2018 - 09:03
Haberi paylaş

Metal sektöründeki toplu sözleşme görüşmelerinde patron tarafı MESS'in ciddiyetsiz teklifler vermeye devam ettiğini dile getiren Birleşik Metal-İş sendikası, grevin kapıda olduğunu duyurdu.

Sendikadan dün yapılan açıklama şöyleydi:

"MESS’in çağrısı ile bugün (11 Ocak 2018) yapılan grup toplu sözleşme görüşmelerinden de sonuç çıkmadı. MESS, metal işçilerinin kabul etmeyeceği belli olan, ciddiyetsiz teklifler vermeye devam ediyor. MESS’in bugünkü teklifi göstermektedir ki, MESS metal işçilerinin son aylarda verdiği mücadeleden yeterli mesajı almamış. Oysa, artık grev kapıda. 

MESS’in bugünkü teklifi şöyledir: 

Sözleşme yürürlük süresi 3 yıl.

Ücret zammı yüzde 6,4. Diğer 6’şar aylarda enflasyon oranında artış. Zam, işyeri ortalamasına göre verilecek.

Sosyal haklarda ise 1. Yıl yüzde 12,80. Diğer yıllarda yıllık enflasyon oranında artış.

MESS’in bugünkü teklifi metal işçilerinin verdiği mücadeleyi yükseltmesi gerektiğine işaret etmektedir. MESS’in bugün verdiği teklif greve çıkmayı gerektiren tekliftir. Gün greve hazırlık günüdür. 

Metal işçileri, büyük bir kararlılık içinde, çok geç olmadan grev kararları almaya başlayacaktır. MESS, sorunları masada çözmeye yanaşmamakta, metal işçilerini kavgaya davet etmektedir. Dün bu kavgadan kaçmadık, bugün de kaçmayacağız, haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Artık grev yapmaktan başka çare kalmamıştır.  İşverenler, içinden geçtiğimiz olağanüstü koşullara güvenmesinler. Metal işçileri, fiili ve meşru haklarını her koşul ve şartta kullanacaklardır.  

Sendikamız, yarın Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu, önümüzdeki günlerde de Merkez Toplu Sözleşme Komisyonunu toplayacak ve süreci bir üst aşamaya taşıyacaktır.

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI
Genel Yönetim Kurulu"

Emek Forumu’ndan birleşik mücadele ve örgütlenme çağrısı​

Metal işçileri greve hazırlanıyor​

Emek Forumu sonuç bildirisi: “Birleşirsek kazanabiliriz”​

Metal işçileri MESS'e karşı ayağa kalkıyor​

Bültene kayıt ol