Eğitim Sen’den homofobik rektöre tepki

08.01.2018 - 21:16
Haberi paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça’nın, Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Emre Özyetiş’e yönelttiği homofobik sözler ve mobbinge karşı Eğitim Sen 3 No’lu Şube LGBTİ+ Komisyonu bir açıklama yaptı. 

Eğitim Sen üyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Emre Özyetiş, çalıştığı üniversitenin rektörü tarafından mobbinge maruz bırakılıyor. Özyetiş’in cinsel yönelimini hedef alan ve homofobiyi körükleyen Özyetiş’e karşı Eğitim Sen 3 No’lü Şube LGBTİ+ Komisyonu bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyleydi:

Nefrete inat, yaşasın hayat

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi araştırma görevlisi Emre Özyetiş 26 Aralık 2017 Salı sabahı rektör Ahmet Ağırakça tarafından makam odasına çağrılarak nefret ve tehdit söylemlerine maruz kalmıştır. 
Herhangi bir açıklama yapmadan “Kız mı olmak istiyorsun sen?”, “Mardin’de olduğunun farkında değil misin?” diyen Ağırakça, ne olup bittiğini merak eden Eğitim-Sen üyesi Özyetiş’i bu kez de “Çık dışarı” diyerek makam odasından kovmuştur. Özyetiş’in bunun suç olduğunu söylemesi üzerine Ağırakça elini silahına götürür gibi beline götürmüş ve sonrasında da Özyetiş’in mesai arkadaşlarını arayarak “Emre gibi biriyle nasıl derse girersin?” şeklinde kabul edilemez tutumunu sürdürerek sosyal medya hesabından da hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmuştur. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Özyetiş, bu kez de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü’ne sürgün edilmiştir. 
Eğitim Sen LGBTİ+ komisyonu olarak Ağırakça’nın hukuki olmayan bu keyfi davranışlarının savcılık tarafından tarafsız ve ayrıntılı bir şekilde soruşturulmasını, Ağırakça’nın hak ettiği cezayı almasını ve mobbing uygulamasının sonlandırılarak Özyetiş’in Mimarlık Fakültesi’ndeki görevine geri dönmesini talep ediyoruz. 
Cinsiyetçi ve homofobik söylemlerin akademide yeri olmadığını da bir kez daha hatırlatıyor ve cinsel kimliği hedef alınan Emre Özyetiş’in yalnız olmadığını ve davanın takipçisi olacağımızı önemle belirtiyoruz. 

Bültene kayıt ol