Direnişçi işçi Ayfer Dişkaya: “Erdoğan taraftarıydım, haksızlıkları görünce mücadeleye başladım”

07.01.2018 - 08:13
Haberi paylaş

İstanbul Şişli ilçesinde bulunan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemekhanesinde çalışırken işten 4 Aralık 2017’de “devamsızlıktan” atılan Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (DEV-TURİZM-İŞ) üyesi Ayfer Dişkaya, bir ayı aşkın süredir hastane kapısında eylemde.

Kendisinin ve çocuğunun sağlık sorunlarından dolayı, müdürünü bilgilendirerek işe gelmediğini belirten Dişkaya, hastane önünde çadır kurmasına OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. Hastane girişindeki duvara pankart asarak oturma eylemi başlatan Dişkaya, haftanın 6 günü sabah mesaisi ile başladığı eylemini mesai bitiminde kadar sürdürüyor. Kar kış koşullarına rağmen eylemine devam eden Dişkaya, işini geri istiyor.

İşten çıkarılmasının asıl nedeni sendikalı işçi olmasına bağlayan Dişkaya, “Bir aydır işten çıkarılmış olmama rağmen resmi çıkış belgem verilmedi” dedi. Çıkış verilmediği için tazminatını alamadığını ve işsizlik fonundan yararlanamadığını dile getiren Dişkaya, “Hem işten çıkardılar hem de alacaklarımı vermediler. Beni işten çıkararak mağdur ettikleri yetmezmiş gibi alacaklarımı da vermeyerek ayrı bir mağduriyet yarattılar. Ben asgari ücret alan bir işçiyim ayda 650 TL kira, 200 TL doğalgaz, 80 TL su faturası, 60 TL elektrik faturası ödüyorum. Şuan sadece eşim çalışıyor ve iki çocuğum da okula gidiyor. Şimdi nasıl geçineceğim” diye konuştu.

İşten çıkarılmasının ardından eyleme başladığını dile getiren Dişkaya, şöyle devam etti: “Her gün saat 09: 00’da buraya gelip akşam mesai bitimine kadar bekliyorum. Kadın arkadaşlarım bir çiçek hediye ettiler ben de adını Diren koydum. Çiçeğimi zafer elde edene kadar burada benimle birlikte bekleyecek. Çiçeğimi soldurmayacağım, çünkü mücadele zaferle sonuçlanacak. Her gün hasta yakınları ve çalışanlar gelip beni ziyaret ediyor. Kimi zaman hasta yakınları çay ve börek getiriyor. Özellikle kadınlar bana destek veriyor.”

Eyleme başlamasının ardından kadınların dayanışma gücünü ve mücadelesini anladığını vurgulayan Dişkaya, “Buradaki direniş sadece benim direnişim değil, burada çalışan tüm kadın işçilerin direnişidir. Sendikam olmasaydı şimdi evde oturuyor olacaktım. Aslında ben Recep Tayyip Erdoğan taraftarıydım. Fakat yaşadığım haksızlıkları görünce mücadeleye başladım” diyerek işine geri dönene kadar mücadelesine devam edeceğini söyledi.

(Mezopotamya Haber Ajansı)

Bültene kayıt ol