AKP işçileri aşağılamaya devam ediyor

01.01.2018 - 17:54
Haberi paylaş

Patronların partisi AKP, işçi sınıfının taleplerini reddediyor, onlarla dalga geçiyor.

Hükümet, 2018'e de işçi düşmanlığıyla girdi.

Tayyip Erdoğan daha önce OHAL'i patronlar için kullandıklarını ve grevleri daha kolay yasakladıklarını söylemişti.

1603 TL'lik 2018 yılı ücretine Türk-İş ve DİSK başta olmak üzere işçi sendikaları tepki göstermişti. 1000 odalı sarayda milyonlarca TL içinde yaşayan Tayyip Erdoğan, "Dün açıklanan asgari ücreti beyefendiler beğenmiyor" dedi.

Ardından, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 2018 yılı asgari ücretiyle 42 ayda sıfır araç alınabileceğini savundu. Bakanın hesabına göre asgari ücretlilerin araba almak için 42 ay hiçbir şey yiyip içmeden yaşaması gerekiyor.

Patronların partisi: AKP iktidarında gelir eşitsizliği artıyor

Diğer yandan, AKP, 2017 yılının sonunda "taşerona çözüm" diyerek bir KHK ile "kadro" planını devreye koydu. Ancak taşeron işçiler, düzenlemenin kendi talepleriyle ilgisi olmadığını söylüyorlar. Aralık ayı başında bir toplantıda kendisine taşeronu soran bir işçiye "Bu hafta içinde halloluyor" diyen Tayyip Erdoğan, bu kez benzer bir soruyu tersleyerek geçiştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir organizasyonda yanına yaklaşan ve "KİT'lere kadro, şeker fabrikalarına kadro cumhurbaşkanım" diye seslenen bir yurttaşa "Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte" yanıtını verdi.

(Video) Emek Forumu'ndan sesler

Taşeron işçiler yeni yıla kadro talebiyle giriyor​

Emek Forumu’ndan birleşik mücadele ve örgütlenme çağrısı

Bültene kayıt ol