Ankara’ya yürüyen Posco işçilerine gözaltı

26.12.2017 - 11:54
Haberi paylaş

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’de örgütlendikleri için 88’i işten atılan ve işyerinde çoğunluğu sağlamalarına rağmen yetki belgeleri kendilerine verilmeyen Posco Assan işçileri Ankara’ya yürüyüşe geçtiler. Polisin saldırdığı işçilerden gözaltına alınanlar oldu.  

İzmit’te bulunan Posco Assan fabrikasında çalışan işçilerin çoğunluğu DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlendikten sonra sistematik baskıya uğramaya başladı. 88’i işten atılan ve çoğunluğu sağlamalarına rağmen Çalışma Bakanlığı tarafından yetki belgeleri verilmeyen sendika üyesi işçiler Ankara’ya Çalışma Bakanlığı önüne yürümeye karar verdiler. Ancak yürüyüşe başladıklarında polisin sert saldırısına maruz kalan işçilerden 45 kişi gözaltına alındı.

DİSK Yönetim Kurulu: “İşçilerden elinizi çekin!”

Gözaltılar sonrası DİSK Yönetim Kurulu adına Kani Beko bir açıklama yaptı. Beko’nun açıklaması şöyleydi:

İzmit’te kurulu POSCO ASSAN TST ÇELİK SANAYİ A.Ş işyerinde Anayasal haklarını kullanarak Birleşik Metal-İş sendikamıza üye olan işçiler sistematik bir saldırı altındadır.

Bir yandan sendikalı işçiler işten atılmakta, öte yandan işyerinde çoğunluğu sağlayarak 15 Kasım 2017’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki başvurusunda bulunan sendikamıza yetki belgesi gönderilmemektedir.

Güney Koreli POSCO grubu ile yerli ortağı Kibar Holding’in sendika düşmanı tavırlarına ve yetki belgesinin gönderilmemesine karşı demokratik ve yasal haklarını kullanan işçiler bugün yetkilerini almak için Ankara’ya yürüyüş başlatmıştır.

Yürüyüş başladıktan kısa bir süre sonra, Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreteri Özkan Atar, Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, sendika şube yöneticileri ve işçiler polis tarafından darp edilmiş, 45 kişi gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, bu hukuksuzluklara son verilmelidir!”

Bültene kayıt ol