Kod-A işçilerinin direnişi 63. gününde

20.12.2017 - 14:14
Haberi paylaş

Bilgi Üniversitesi'nden Sosyal-İş sendikasına üye çalışanlar, bugün 63. gününde tüm hızıyla devam eden Kod-A işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti.

Direnişin sürdükçe güçlendiğini ve işten çıkarılan işçilerle içerideki işçilerin dayanışmasının yönetimin tüm çabalarına rağmen hiç güç kaybetmediğini dile getiren direnişçiler, her geçen gün dışarıdan aldıkları desteğin de arttığını ve kazanmaya kararlı olduklarını vurguladılar. 

Ayrıca direnişin kazanması durumunda elde edilecek kazanımların sadece bu işyeri ile sınırlı kalmayıp tüm işkoluna yayılacağının da altını çizen işçilerin umut ve kararlılığı hepimize cesaret veriyor.

Kod-A işçilerinin yanı sıra, hemen aynı cadde üzerinde 153 gündür başka bir direniş daha sürmekte. TÜMTİS'li DHL ekspres işçilerinin mücadelesi de aynı kararlılıkla devam ediyor. Farklı iş kollarından ve farklı sendikalardan işçilerin dayanışması ayrıca umut verici.

İşten çıkarılan 12 Kod-A işçisi, Sosyal-iş'in toplu sözleşme hakkı kazanmasına rağmen işyeri yönetiminin itirazı ve sonrasında sendikada aktif rol oynayan işçilerin işlerine son verilmesi ile işe iade ve sendikalaşma hakkı için direnişe başlamıştı.

Sınıf dayanışmasını büyütmek ve Türkiye'de sendikal hareketin geleceğini birlikte tartışmak için 23 Aralık Cumartesi günü, Antikapitalistler'in düzenlediği, Cezayir toplantı salonunda "Birleşirsek Durdurabiliriz!" başlığıyla gerçekleşecek Emek Forumu'na herkesi bekleriz.

Bültene kayıt ol