Antikapitalistler, Emek Forumu'nun hazırlıklarını sürdürüyor

05.12.2017 - 13:59
Haberi paylaş

Antikapitalistler platformu, 23 Aralık'ta düzenleyeceği Emek Forumu'nun çalışmalarını sürdürüyor.

"Birleşirsek durdurabiliriz!" sloganıyla düzenlenen Emek Forumu, 23 Aralık'ta İstanbul'da Cezayir toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Emek Forumu'nun Facebook etkinliği için tıklayın.

Antikapitalistler platformu, forum öncesi farklı sektörlerden işçilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Saya işçilerine yapılan ziyarette, direnen işçiler Gedikpaşa'daki eylemlerin deneyimlerini aktararak, genel olarak bir hareketlenme süreci içerisinde olduklarını söylediler. Türkiyeli ve Suriyeli emekçileri birleştiren direnişin aktivistleri, ilgi ve dayanışma beklediklerini sözlerine eklediler.

Antikapitalistler'in dayanışma ziyareti gerçekleştirdiği Kod-A işçileri de sendikalaşma süreçlerini anlatarak Şubat ayında davalarının olduğunu, sendikanın yetki almasıyla ilgili başarılı adımlar atıldığını, kendileri işe dönemeseler bile bunun gerçekleşmesinin büyük bir kazanım olacağını aktardılar. Kod-A emekçileri, kendilerinin işe iadeleriyle ilgili mevcut çalışanlar arasında yaygın bir dayanışma duygusu olduğunu belirttiler.

Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile yapılan görüşmede ise hükümetin son dönemdeki kadro vaatleriyle ilgili pek çok belirsizliğin olduğu, hak kayıplarının olabileceği, uzun zamandır çalışanların statüsünün şüpheli olduğu dile getirildi.  Taşeron işçiler, Ocak ayında taşeronlaştırma mücadelesinin devam edeceğini belirtiyorlar.

Emek Forumu: Birleşirsek durdurabiliriz!

Plaza Eylem Platformu ise "İşten atıldım" kampanyasını, plaza emekçileri arasında örgütlenme faaliyetini ve emekçilere sundukları hukuki desteği paylaştı.

Toplumsal Emek Çalışmaları ile yapılan görüşmede, çözüm sürecinin bitiminden sonra savaş ve Batı’da bombaların patlamasıyla birlikte işçi hareketinde yaşanan kesilme tartışıldı, son dönemde ufak da olsa bir kımıldanma yaşandığı, 16 Nisan referandumundan sonra mücadele azmi ve eğilimi olduğu vurgulandı.

Emek Forumu’nda konuşacak olan SGK çalışanı Hüseyin Yüskel ise mobbinge karşı mücadeleden ve kazanımla sonuçlanan kendi davasından bahsedecek.

Antikapitalistler adına Marksist.org'a konuşan Çağla Oflas, önümüzdeki dönem işçi sınıfının içinde sendikalaşma mücadelesinin önemli olduğunu, kendilerinin de tek ve birleşik sendika vurgusunu öne çıkaracaklarını dile getirdi.

Bültene kayıt ol