İşçilerin haftalık tatil hakkı yok edildi

21.06.2017 - 09:24
Haberi paylaş

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu'yla birlikte işçilerin haftada 6 günden fazla çalıştırılamayacağı maddesi kaldırıldı.

Sanayinin Geliştirilmesi Kanun Tasarısı önceki gün yasalaştı.

Tasarı, zeytinliklerle ilgili madde nedeniyle çokça tartışılmıştı. Ancak bu kısmı çıkarılmasına rağmen, tasarıyle birlikte işçilerin aleyhine çok önemli bir madde kanunlaştı.

İşçilerin 93 yıllık hakları olan ve haftada bir gün tatil yapılmasını zorunlu kılan Hafta Tatili Hakkındaki Kanun’ sessiz sedasız kaldırıldı.

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan’ın yazısına göre, ‘gerekçe, özellikle sanayi işletmelerinin her yıl hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı almalarının işletme sahiplerine ek yük getirmesi. Yeni düzenleme ile işyerleri açısından artık hafta sonu çalışma kolaylaşmış olacak. Ancak, yürürlükten kalkan yasa, aynı zamanda işçilerin haftada 6 günden fazla çalışmasını’ da yasaklıyordu.

Emekçilerin haklarını aramak için başlattıkları grevleri yasaklayan, taşeron çalışmayı yaygınlaştıran, kıdem tazminatını yok etmek isteyen, memurların iş güvencesine gözünü diken hükümet, böylelikle bir işçi düşmanı adım daha atmış oldu.

Bültene kayıt ol