1 Mayıs 1977'de öldürülenler Taksim'de anıldı

29.04.2017 - 22:02
Haberi paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1977'deki 1 Mayıs'ta Taksim'de öldürülen emekçileri Kazancı Yokuşu'nda andı.

Taksim'de bir araya gelen kitle "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart ve karanfillerle, "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atarak Kazancı Yokuşu'na yürüdü.

ETHA'nın haberine göre, anmada ilk sözü alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Taksim Meydanı'nı işaret ederek "40 yıl önce bu 34 yoldaşımız katledildi" dedi. Katliam faillerinin hâlâ yargılanmadığını vurgulayan Beko, "Taksim bizim sevdamız, kuralımız" diye konuştu. 

1977'deki katliamın açık bir kontrgerilla katliamı olduğunu vurgulayan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ise "Bizler sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin bütün bölgesinde emek taleplerimizi ortak taleplerimizi haykırarak 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Barış için adalet için emek ve demokrasi için demokratik ülkeyi kurma yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

TTB ve TMMOB adına yapılan konuşmaların ardından, hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakıldı. Anmaya katılanlar, Şişhane'ye kadar 1 Mayıs'a çağrı bildirisi dağıttı. Bildiri dağıtımını Şişhane'de sonlandıran 1 Mayıs Tertip Komitesi, burada '89 1 Mayıs'ında katledilen Mehmet Akif Dalcı'yı andı.

Bültene kayıt ol