Osmaniye'de iş cinayeti: 3 işçi karbon silosuna düştü

07.04.2017 - 16:43
Haberi paylaş

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Baştuğ Metalurji fabrikasında 3 işçi karbon silosuna düştü. 2 işçinin cesedine ulaşıldı, bir işçi aranıyor.

Evrensel’in haberine göre Baştuğ Metalurji fabrikasında makine bakımı yapılırken bir işçi karbon filosunun içine düştü. İki işçi de arkadaşlarını kurtarmak için karbon silosunun içine girdi.

Toz karbonun bulunduğu ve tehlikeli olan silonun içine düşen işçilerden ikisinin cesedi çıkarıldı. Üçüncü işçinin çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Bir diğer bilgi de Baştuğ fabrikasında karbon silobaz silosuna üç işçinin birden düştüğü şeklinde.

İş cinayetinin yaşandığı Baştuğ Metalurji’de olay yerine çok sayıda sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmalarında iki işçinin cesedi çıkarıldı. Üçüncü işçiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.

Olayda hayatını kaybedenlerin makine bakımda çalışan Murat Güçlüer, Mustafa Köprü ve makine mühendisi Mustafa Özsoy olduğu öğrenildi.

Olay yerine giden Anadolu Ajansı Osmaniye muhabirinin fotoğraf almasına güvenlik tarafından izin verilmezken herhangi bir bilgi de alınamadığı öğrenildi.

Fabrikada çalışan ve telefonla görüştüğümüz bir işçi, “Çok kötü bir durum. Vakumlu, zehir dolu silonun içine üç işçi arkadaş düşmüş. Toz karbonun olduğu silo içine düşünce sağ çıkma şansın yok. Kurtarma ekipleri iki işçi arkadaşın cesedine ulaştı. Üçüncü işçiyi arıyorlar. Hep iş kazaları oluyor ve sürekli işçiler ölüyor. Böyle nereye kadar devam edecek. Çok üzgünüz ölen işçilerin ailesine baş sağlığı ve sabır, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Bültene kayıt ol