Karabağlar grevi kazanımla sona erdi

04.02.2017 - 10:34
Haberi paylaş

4 gün süren bine yakın Genel İş üyesi Karabağlar Belediyesi işçisinin grevi sona erdi. İşçilerin maaşları ilk yıl için yüzde 9 artacekken bütün iyileştirmelerle birlikte zam oranı yaklaşık yüzde 20.

Evrensel'de yer alan habere göre, Karabağlar Belediyesinde geçtiğimiz salı günü başlayan grev dördüncü günün akşamında sonlandı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile belediyeye ait KARBEL

Şirketinde örgütlü olan Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube yöneticileri arasında bugün yapılan görüşmede taraflar anlaşmaya vardı.

Yapılan anlaşmaya göre toplam artış yüzde 20’e denk düşüyor. Anlaşma maddelerine göre ilk yıl yüzde 9, ikinci yıl ise enflasyon artı 2 puan zam yapılacak. Daha önce 69 gün olan yıllık ikramiye 112’e güne çıktı.

Şimdiye kadar yılda iki defa ödenen bayram parasına ek olarak 230 liralık 1 Mayıs ikramiyesi eklendi. Gıda yardım fişi ise aylık 330 TL’den 400 TL’ye çıkarıldı. Taraflar ayrıca işçilere banka promosyonu ödenmesi, temizlik işçilerine koku primi ödenmesi ve kiralık işçi çalıştırılmaması konularında da anlaştı.

Grev, teklifteki zam oranını ikiye katladı

Grevin hemen öncesinde Pazartesi günü yapılan son görüşmede belediyenin teklifi yüzde 5 iken grev sürecince bu oran yüzde 9’a çıktı. Ayrıca ikinci yıl için de enflasyon oranına ek olarak yüzde 2 zam alındı. Anlaşma ile birlikte ilçedeki hayat yarından itibaren eski hâline dönecek. İlçede 4 gündür verilemeyen belediye hizmetleri başlayacak.

Bültene kayıt ol