Karabağlar Belediyesi işçileri grevde!

31.01.2017 - 09:56
Haberi paylaş

İzmir Karabağlar Belediyesinde Genel-İş üyesi 915 belediye işçisinin grevi başladı. Grevle birlikte ilçedeki belediye hizmetleri durdu.

Karabağlar Belediyesi'nin düşük ücret teklifi nedeniyle tıkanan TİS görüşmelerinin ardından bugün Genel İş üyesi bine yakın belediye işçisi greve çıktı. Grevle birlikte ilçedeki hemen hemen bütün belediye hizmetleri de durdu.

Evrensel'in haberine göre, DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube'nin örgütlü olduğu İzmir'in Karabağlar Belediyesi'nde grev başladı. Karabağlar Belediyesi'ne ait KARBEL Şirketi'nin yöneticileri ile sendika, görüşmelerde ücret zammı üzerine anlaşmaya varamayınca işçiler bugün işbaşı yapmadı.

Belediyeye ait Uzundere'deki temizlik işleri şantiyesine, Gediz'deki fen işleri şantiyesine ve ana hizmet binasına grev pankartları asıldı. İşçiler grev pankartını asarken 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'KARBEL işçisi direnişin simgesi' ve 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' sloganlarını attı.

Grev yasağı tanınmayacak

Grev, belediyenin, temizlik, fen, park bahçeler ve idari işler gibi çok sayıda birimini kapsıyor. Grevle birlikte ilçedeki temizlik hizmetleri kesintiye uğrayacak ve çöpler toplanmayacak, park, bahçe ve bulvar gibi alanların bakımı yapılmayacak, vatandaşlara hizmet veren birçok idari birim çalışanı iş bırakacak, sokak ve caddelerdeki tadilat, bakım, asfaltlama gibi faaliyetler kesintiye uğrayacak. Öte yandan OHAL ile birlikte genişletilen grev yasakları kapsamında olası bir grev erteleme durumunda sendika ve işçiler bu yasağı tanımayacak ve grev fiili olarak devam edecek.

İşçiler %15 zam istiyor

Belediye son olarak yüzde 7'lik zam önerisinde bulunurken, sendika bu oranın yüzde 15'e çekilmesini istiyor. Toplamda 76 maddelik TİS taslağında taraflar ayrıca yaptıkları görüşmede, ikramiyelerin 69 günden 112 güne çıkarılması, banka promosyonlarının ödenmesi, sosyal hakların iyileştirilmesi ve kiralık işçi çalıştırılmaması gibi konularda anlaşma sağladı. İzmir'in en kalabalık ilçesi olan Karabağlar'da 500 bine yakın insan yaşıyor. Belediyenin kendi şirketi dışında hizmet veren taşeron şirket ise bulunmuyor.

Bültene kayıt ol