Kartonsan işçileri grev kararı aldı

26.01.2017 - 15:40
Haberi paylaş

Kocaeli/Başiskele’de kurulu bulunan Kartonsan Fabrikası’nda 5 Aralık’tan beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmesinin tıkanmasının ardından grev kararı alan Selüloz-İş üyesi işçiler, grev kararını fabrikaya astı.

60 günlük süre içinde anlaşma olmaması halinde, grev kararı uygulamaya konulacak.

Konuyla ilgili Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“06.09.2016 Tarihli Özel Durum Açıklamamızda şirketimizin istihdam ettiği sendikalı personel ile ilgili Türkiye Selüloz Kağıt ve Mamülleri İşçileri (Selüloz İş) Sendikası toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığı, 05.12.2016 Tarihli Özel Durum Açıklamamızda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, Resmi Arabuluculuk safhasında devam ettiği ve 13.01.2017 tarihli açıklamamızda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin Resmi Arabuluculuk safhası sonucunda uyuşmazlıkla sonuçlandığı kamuoyuna açıklanmıştır.

Türkiye Selüloz, Kağıt, Ağaç ve Mamülleri İşçileri (Selüloz İş) Sendikası 25.01.2017 tarihi itibariyle şirketimizin Kullar/Başiskele/KOCAELİ adresinde bulunan üretim tesisinde grev kararı alarak şirketimize tebliğ etmiştir.

İlgili mevzuat çerçevesinde grev kararı karşı tarafa 6 iş günü önce bildirilerek uygulamaya konabilmektedir. Grev kararının uygulanmaya başlamasıyla ilgili olarak Selüloz İş sendikası tarafından şirketimize henüz bir tebligat yapılmamıştır.”

Sendikadan yapılan açıklama ise şöyleydi:

"Kocaeli’nde kurulu bulunan ve Eylül 2016’dan itibaren bu yana yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüttüğümüz Kartonsan’da anlaşma sağlanamaması üzerine 25.01.2017 itibariyle grev kararı alınmıştır. Umut ediyoruz ki grev uygulama kararı ve uygulaması alınmadan önce istediğimiz şartlarda anlaşma sağlanacaktır. Aksi takdirde endüstri ilişkilerinin ve yasaların bize sunduğu araçlardan biri olan grev hakkımızı üyelerimizin çıkarına kullanacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz."

Bültene kayıt ol