Grev yasağına direniş: Metal işçileri üretim yapmıyor

23.01.2017 - 08:59
Haberi paylaş

Hükümetin metal grevini yasaklamasının ardından, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, fabrikalara gidip üretim yapmayarak direnişini sürdürüyorlar.

Birleşik Metal-İş’in “İş yerlerini eylem alanına dönüştürüyoruz” açıklamasının ardından, Genel Elektrik-Grid Solutions (Alstom), Schneider, ABB fabrikalarının gece vardiyalarındaki işçiler, işyerine gelip makine başına geçtiler ancak üretim yapmadılar.

Sendikanın daha önce 2015'in Ocak ayı başında başlattığı grev de yasaklanmış, ancak mücadelenin sürmesine yönelik eğilimler sendika yönetimi tarafından bastırılabilmişti. Bu kez işçiler mücadeleyi sürdürmekte daha da istekli.

Bu arada, EMİS ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin kapsamı dışında bulunan ve Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu diğer fabrikalarda da bildiri okunarak ve bir saate varan iş bırakmalarla grev yasaklarına tepki gösterildi. Yapılan açıklamalarda grev hakkı olmadan toplu sözleşmenin anlamsız olduğu belirtilerek, grev hakkı için birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Bültene kayıt ol