Metal işçileri: “MESS’i ezdik, sıra EMİS’te!”

17.11.2016 - 12:45
Haberi paylaş

General Electric/Grid Solutions, ABB Elektrik, Schneider Elektrik ve Schneider Enerji fabrikalarında işçiler eylemlerine devam ediyor. Kimi fabrikada işçiler üç vardiya eylemler gerçekleştirirken, kimi fabrikalarda da işçiler farklı eylemlerle taleplerinin arkasında olduğunu gösteriyor.

Kızıl Bayrak'ın aktardığına göre, eylemlerde Kartal ABB, Manisa ve İzmir Schneider'a bağlı fabrikalardaki işçilerin daha çoşkulu olduğu gözlemlenirken, metal işçileri fabrikalarda gerçekleştirdikleri yürüyüşler, toplu alkış ve sloganlar ile kararlılıklarını gösteriyor.

Schneider’de Günsan direnişiyle dayanışma

Schneider işçileri ise uyuşmazlık sonrası gerçekleştirdikleri eylemleri Günsan işçileriyle dayanışma eylemleri ile birleştirerek sınıf dayanışmasını büyüttü. Schneider işçileri fabrika içinde ve dışında gerçekleştirdikleri eylemlerde sıklıkla “Grev, işgal, direniş!”, “Sermayeye boyun eğmeyeceğiz!”, “Direne direne direnişle zafere!” sloganlarını haykırıyorlar.

Schneider işçileri OHAL’e tepkili

OHAL kapsamında General Electric ve Schneider Enerji fabrikalarında işçilerin yürüyüşlerinin engellenmesini, her eylemlerinin polis ablukasında geçmesine karşı da işçiler tepkili. “Hani OHAL vatandaşa karşı değildi?” diyerek tepki gösteren Schneider işçileri, OHAL'in kaldırılması gerektiğini belirttiler. Taleplerini bir kez daha dile getiren Schneider işçileri, insanca bir ücret, insanca yaşamak ve insanca bir toplu sözleşme istedi.

General Electric işçileri: Baskılar bizi yıldıramaz!

General Electric fabrikasında dün toplanan işçiler, fabrika içinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle, yaptıkları eylemlerin henüz daha başlangıç olduğunu söyledi. İşçiler “MESS'i ezdik sıra EMİS'te!”, “EMİS şaşırma sabrımızı taşırma!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganlarını attılar.

ABB işçileri: Üreten biziz, haklarımızı isteriz!

ABB işçileri de her vardiyada yaptıkları eylemlerle kararlılıklarını ve çoşkularını göstermeye devam ediyor. Fabrika içinde kortej oluşturarak toplu yürüyüşler gerçekleştiren işçiler sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Üreten bizleriz haklarımızı isteriz!” ve “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganını haykırıyorlar.

Bültene kayıt ol