İncirlik Üssü'nde grev oylaması

31.10.2016 - 06:57
Haberi paylaş

AKP'nin 2015 yazında tekrar emperyalizmin hizmetine açtığı İncirlik üssünde çalışan Harb-İş sendikasına üye işçiler, ABD'li işverenle anlaşamadıkları için yarın grev oylamasına gidecek.

Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ndeki ABD'li şirketlerde çalışan Türk işçiler adına Türkiye Harb Sanayii ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası (Türk Harb-İş) ile ABD'li işveren arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, grev oylaması kararı alındı.

Yaklaşık bin 100 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlık olduğunu belirten Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Osman Acet, ABD'li işveren ile zam oranları ve risk primi gibi konularda anlaşma yapılamadığını söyledi. İncirlik Üssü'nde Türk işçilerin bakım-onarım, yemekhane ve kargo gibi bölümlerde çalıştığını bildiren Acet, üyelerinin salı günü grev oylaması yapacağını açıkladı. Üyelerin grev veya yüksek hakem kuruluna gidilmesi yönünde karar alacağını ifade eden Acet, "Üyelerimiz salı günü kurulan sandıkta grev oylaması yapacak. Burada grev kararı veya yüksek hakeme gidilmesi kararı çıkabilir. Üyelerimizin kararı doğrultusunda süreç devam edecek. Grev kararı çıkarsa yasal olarak 60 gün içinde greve çıkılabilir. Yüksek hakeme de gidilmesi söz konusu. Süreci beraber göreceğiz" dedi.

Bültene kayıt ol