Greve giden işçiler kazandı

20.10.2016 - 13:36
Haberi paylaş

Cem Bialetti fabrikasında işçiler taleplerini patrona kabul ettirerek grevi sona erdirdi.

Cem Bialetti fabrikasında işçiler, 17 Ekim Pazartesi günü, toplu iş sözleşmesi sürecinde patronun %3 zam dayatmasını kabul etmeyerek greve çıkmışlardı.

Grevin üçüncü günü akşamı Birleşik Metal-İş genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Cem Bialetti yöneticilerinin sosyal haklar hariç yüzde 21 zam teklif etmesi üzerine anlaşmaya varılarak grev bu sabah saat 08.00'de sona erdi. Böylece işçilerin saat ücretlerine yüzde 21 zam yapılmış oldu. En alt saat ücretlerine 1,5 TL zamma denk düşen bu oranla işçiler, talep ettiklerini almış oldu.

İşçiler OHAL’de de grev yapılabileceğini gösterdi”

Bugün sabah 08.00'de fabrika önünde anlaşmanın detaylarının açıklandığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında konuşan Telat Çelik “kıldan ince kılıçtan keskin bir süreci” ördüklerinden bahsederek Cem Tencere işçilerinin OHAL'de de grevin yapılabileceğini, başta kendi iş yerleri olmak üzere Kocaeli'ye ve Türkiye'ye gösterdiklerini söyledi.

Daha sonra Çelik, Cem Bialetti işçilerinin “İşçilerin taleplerini karşılayacaksınız. Sırtınızı, durumunuzu, sizin payandanız olmuş sarı sendikaya, hükümetlere, yasalara, işçi düşmanı yapılara bağlamayacaksınız” dediğini belirtti. Devamında Cem tencere işçilerinin “Türkiye’de sendikasız çalışan yahut sarı sendika zülmü altında inim inim inleyen işçilere ışık olduğunu” vurguladı.

“İnandık, direndik kazandık!” sloganının atıldığı açıklamadan sonra fabrikada asılı grev pankartı sökülerek işçiler iş başı yaptılar.

(Kızıl Bayrak)

Bültene kayıt ol