Sendikalar ve meslek örgütleri OHAL'i protesto etti

01.10.2016 - 15:10
Haberi paylaş

Emek ve meslek örgütleri, OHAL kararnameleri ile çok sayıda kişinin haksız ve savunmasız bir şekilde açığa alınmasını, meslekten ihraç edilmesini İstanbul ve Ankara'da protesto etti.

ETHA'nın haberine göre, KESK İstanbul Şubeleri Platformu, DİSK İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu tarafından Galatasaray Lisesi önünde yapılan eylemde "OHAL'e, KHK'lara, ihraç ve açığa almalara karşı iş güvencemizi savunuyoruz" pankartı açıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda hükümetin OHAL kapsamında KHK'lerle muhalif kesimlere yönelik operasyonları protesto edildi ve TBMM'de savaş tezkeresini reddetme çağrısı yapıldı.

KESK Ankara Şubeler Platformu ise Sakarya Caddesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Eylemde basın açıklamasını okuyan KESK Yürütme Kurulu üyesi Ramazan Gürbüz, darbecilerle mücadele adı altında emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete bedel ödetildiğini söyledi. Gürbüz, KESK'in de bu saldırılardan payına düşeni aldığını belirtti. 

Gürbüz, "KESK hedefte, çünkü KESK her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese güvenceli iş güvenceli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür" dedi.

Bültene kayıt ol