Akademisyenlerle dayanışmak için YÖK önünde buluşma

21.09.2016 - 22:38
Haberi paylaş

Eğitim-Sen ve SES, 22 Eylül Perşembe günü 13:00'te Ankara'da YÖK önünde buluşarak OHAL kararnamesi ile ÖYP’li araştırma görevlilerinin 50/D statüsüne geçirilmesini protesto edecek.

Eğitim-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) ortak çağrısı şöyle:

"Yeni eğitim-öğretim yılına umutsuz giriyoruz. Yükseköğretimde yıllardır devam eden sorunlara, OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerin yarattığı mağduriyetler eklendi. Hayatlarını özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesine adamış çok sayıda arkadaşımız FETÖ Soruşturması bahane edilerek mesleklerinden ihraç edildiler. Büyük umutlarla ve çabalarla akademik hayata atılan 15 Bine yakın Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) asistanı bir anda 50-D kadrosuna geçirilerek neredeyse “Burslu Öğrenci” statüsüne geçirildiler. Üniversiteler bugüne kadar hiç olmadığı kadar iş güvencesi tehdidi karşı karşıya… Üniversitelerimize üzerine düşen bu karanlık, tüm ülkenin bilimsel ve akademik geleceğini gölgeliyor. Bu karabasandan kurtulmak istiyoruz.

Haksız yere kamu görevinden ihraç edilmiş arkadaşlarımızın derhal işlerine dönmesi için, ÖYP asistanlarının özlük haklarının korunması için, tüm üniversite emekçilerinin iş güvencesinin sağlanması için 22 Eylül 2016 saat 13:00’te YÖK önünde buluşuyoruz.

Eğitim Sen ve SES’in ortak çağrısıyla gerçekleşecek olan buluşmamızda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden haksız yere ihraç edilmiş akademisyenler, ÖYP düzenlemesiyle tüm hayatları alt üst edilmiş asistanlar, arkadaşlarına-hocalarına-üniversitelerine sahip çıkmak isteyen tüm üniversite bileşenleri yer alacaktır. Ortak bir pankart ve çağrıcı üç örgütün flamalarının bulunacağı eylemimize destek vermek isteyen kitle örgütlerinin sadece eylemin içeriğine uygun dövizlerle katılması, eylemin gücünü ve etkinliğini artıracaktır.

Başta Üniversite bileşenleri olmak üzere, akademinin ve akademisyenlerin geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi 22 Eylül’de YÖK önünde buluşmaya çağırıyoruz.

Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

EĞİTİM SEN – SES"

Bültene kayıt ol