Metro Grossmarket işçileri grev kararı aldı

26.08.2016 - 09:34
Haberi paylaş

DİSK’e bağlı Sosyal-İş sendikası ile Metro Grossmarket arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dün ülke genelinde 37 markete grev kararı asıldı.

Sendika ile işveren arasındaki görüşmelerde 41 maddede anlaşmaya varılsa da taraflar parasal hakları düzenleyen maddelerde anlaşmaya varamadı. Metro işvereninin “yılda 4 ikramiye” hakkını, 2015 yılı ücretine giydirmeyi teklif etmesi sendika tarafından kabul görmedi.

İşçilerin haklarını geriye götüren taleplerin kabul edilemeyeceğini belirten sendika, işvereni işçilerin haklarına saygı duymaya davet etti.

Görüşmelerde, arabulucu aşamasından da anlaşma çıkmaması üzerine sendika grev kararı aldı. Alınan grev kararı doğrultusunda dün tüm Metro'nun Adana, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Muğla, Malatya, Mersin ve Samsun'da bulunan toplamda 35 market ve deposunda sendika panolarına grev kararları asıldı. Grev kararı ise daha sonra açıklanacak bir tarihte uygulamaya konacak.

Bültene kayıt ol