İşçiler #kolkola: Coca Cola'da grev başlıyor

28.07.2016 - 15:57
Haberi paylaş

Coca-Cola’da fabrika yönetimi ile Tek Gıda-İş sendikası arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamadı. 

Arabuluculuk sürecinin de tamamlanmasının ardından, dün fabrika yönetimi tarafından KAP’a yapılan açıklamada, 60 günlük yasal sürenin başladığı bildirilmişti.

Bugünse Tek Gıda-İş’in grev kararı aldığı öğrenildi. Sendika, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı takdirde 10 Ağustos’ta greve çıkılacağını bildirdi.

Coca Cola İçecek AŞ tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) bugün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

26.07.2016 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz üzere, şirketimiz ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk 60 günlük diliminde anlaşma sağlanamamasından dolayı başlayan arabuluculuk süreci tamamlanmış ve 60 günlük ikinci görüşme süreci dün başlamıştır. Bu kapsamda Tek Gıda-İş Sendikası üretim tesislerimizde grev kararı alındığını ve alınan bu grev kararının anlaşma sağlanamadığı takdirde 10.08.2016 tarihinde uygulanacağını bugün şirketimize tebliğ etmiştir. Tek Gıda-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal süre içerisinde hala devam etmektedir.

Not: #kolkola, Coca Cola Türkiye'nin futbol taraftarlarına yönelik düzenlediği kampanyanın adı.

Bültene kayıt ol