Gemlik Gübre’de “OHAL” gerekçesiyle grevi engelleme çabası

22.07.2016 - 13:51
Haberi paylaş

AKP "olağan" dönemlerde "millî güvenliğe tehdit" gerekçesiyle grevleri yasaklamasıyla biliniyor. OHAL ise bugün işçilerin mücadelesinin önüne engel olarak konuluyor.

Gemlik Gübre fabrikasında işçilerin taleplerinin karşılanmaması üzerine, fabrikada örgütlü Petrol-İş grev kararı almıştı. Grev kararı ile hayata geçirilecek eylemler ise OHAL bahane edilerek fabrika yönetimi tarafından engellenmeye çalışıldı.

Duruma tepki gösteren işçiler toplanarak eylem yaptı. Yönetim ve sendika arasında görüşmeler yapılırken, Gemlik Gübre Genel Müdürü Galip Küreksiz eyleme gelerek işçileri ikna etmeye çalışsa işçiler haklı tepkilerinin arkasında durmaya devam etti.

Petrol-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan ise yaptığı açıklamada 4 aydır sözleşme süreci yürütüldüğünü, bu doğrultuda cuma günü grev kararı aldıklarını, ve grev tarihinin de 10 Eylül olduğunu söyledi. Yakışan şöyle konuştu:

“Üç yıldır buradaki insanlar sözleşme bekliyor. Bugün de Olağanüstü Hal ilan edildi, işveren Olağanüstü Hal’i fırsata çevirmek istiyor. İşçilere OHAL olduğu için eylem yapamayacağını ve toplu içeriye giremeyeceğini söylediler. Bizler içeriye girerek çalışmak istiyoruz. Bu ve benzeri uygulamalarla işçiyi yıldırmak istiyorlar. Bizler üç yıl önceki hak kayıplarımız karşılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Olağanüstü Hal durumunda, işçi eylemi yapılmayacağına dair de bir ibare bulunmamaktadır. Valilikten böyle bir açıklama da gelmedi.’’

Bültene kayıt ol