Zonguldak'ta binlerce madenci özelleştirmeye karşı yürüdü: “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma”

21.06.2016 - 19:53
Haberi paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) geleceğine yönelik “Yeni bir çalışma başlattık” sözlerinin ardından, kurumun kapanması ya da özelleştirilmesi konusunda başlayan tartışmaya Zonguldaklı madenciler yürüyüşle yanıt verdi.

Evrensel'in haberine göre, Zonguldak merkezde yürüyüş düzenleyen 3000 madenci, TTK'de işçi açığının kapatılmasını ve üretimin artırılmasını istedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) önünde toplanan işçiler, buradan Fevkani Köprüsü’ne ve oradan da valilik binası önüne yürüdü. Yaklaşık 3 bin işçinin katıldığı yürüyüş sırasında sık sık “Zonguldak’a uzanan eller kırılsın”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma”, “İşçi alınsın üretim artsın” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda, hükümetten yapılan açıklamalara tepki gösterilerek, 5500’ü bulan işçi açığının giderilmesi ve üretimin artırılması talebi dile getirildi. Açıklamada, özelleştirme girişimlerine karşı mücadelenin süreceği bildirildi.

Bültene kayıt ol