Nestle'de 900 işçi grevde

21.06.2016 - 10:29
Haberi paylaş

Nestle ile Tek Gıda-İş sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle bugün grev başladı.

Bursa'da 900 işçinin çalıştığı fabrikada TİS için yapılan 10 görüşmede uzlaşma sağlanamaması sonucu işçiler greve çıktı.

Sendika 1. yıl için; brüt 1.647 TL maaş alan ortalama 7 yıllık bir işçi için seyyanen 555 TL, her kıdem yılı için de 20 TL; 2. yıl içinse enflasyon üzerine 5 puan zam talep ettiklerini ancak Nestle'nin bunu kabul etmediğini belirtti.

Nestle'nin teklifi ise “0-5 yıla kadar kıdemi olan işçi için 100 TL zam, her kıdem yılı için artı 8 TL. 6-10 yıla kadar, 175 TL zam, her kıdem yılı için artı 16 TL. 11 yıl ve üstü için 200 TL zam, her kıdem yılı için artı 16 TL” oldu.

İşçiler fabrika önünde toplandı

Grev kararı üzerine işçiler sabah erken saatlerde fabrika önünde toplanırken, Tek Gıda-İş sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker açıklama yaptı. Türker, TİS görüşmelerinde anlaşma sağlayamadıklarını belirterek şunları ifade etti:

“Umuyorum uzlaşma en kısa zamanda sağlanır. Şu anda fabrikada üretim durdu. Bakım için, yasal sorumluluk gereği içeride kalması gereken belli sayıda işçi arkadaş var. Onların dışında bütün arkadaşlar, dışarıda ve greve katılmış durumda. Bizim talebimiz, 600 lira seyyanen ücret artışıydı. İşveren, çok düşük bir teklifle geldi ve bir ortak nokta bulunamadı. Tabii bu demek değildir ki grev, uzun süre devam edecek. Bu görüşmeler, grev başlamış olsa bile her an gerçekleşebilir ve her an bir uzlaşma noktası bulunabilir.”

Konuşmanın ardından işçiler fabrikaya “Bu işyerinde grev vardır” pankartı astı.

Bültene kayıt ol