Bursa ve Eskişehir’de grev sesleri

20.06.2016 - 12:17
Haberi paylaş

Bursa’daki Nestle fabrikasında işçilerin yarın greve başlayacak. Eskişehir’deki Anadolu Cam Seneyi fabrikasında da işçiler 29 Haziran’da greve başlama kararı aldı.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde kurulu Nestle çikolata ve cips fabrikasında 900 işçi yarın greve başlıyor. Fabrikada örgütlü olan ve bu dönem ilk kez toplu sözleşme masasına oturan Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş sendikasının anlaşma sağlanamayınca masadan kalkması üzerine alınan grev kararı yarın uygulamaya konulacak.

Kızıl Bayrak'ın haberine göre, toplu sözleşme sürecinde işçilerin talep ettiği ancak patron tarafından kabul edilmeyen maddeler arasında “çağrı üzerine çalıştırılma/esnek çalışma uygulamalarını sona ermesi”, “işçilerin kadroya alınması”, “işçi güvenliği önlemleri alınması”, “zorunlu mesailerin son bulması”, “mesaiye kalındığı takdirde yüzde 200 mesai ücreti” gibi maddeler bulunuyor.

Anadolu Cam işçilerinden grev kararı

Eskişehir’de de Anadolu Cam Sanayi fabrikasında grev kararı alındı. Türk-İş’e bağlı Kristal-İş sendikasının örgütlü olduğu fabrikada bir süredir yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçiler grev kararı aldı.

Anadolu Cam’da grev, 29 Haziran’da başlayacak.

Cam işçileri 2014 yazında da birçok fabrikada greve çıkmış, hükümet gevi "millî güvenliğe aykırı" olduğu gerekçesiyle yasaklamıştı.

Bültene kayıt ol