İşçilerin direnişini “yasa dışı” ilan etti: Zonguldak Valiliği madencilerin düşmanı

27.05.2016 - 10:13
Haberi paylaş

Zonguldak Valiliği, madende açlık grevi sürdüren işçiler için “yasa dışı” eylem yapmak iddiasını ortaya atarak, “yasa dışı eylem yapmayan işçilerin maaşlarının ödeneceğini” ileri sürdü.

Zonguldak’ta madencilerin açlık grevi 9. gününde devam ediyor.

Dün, Zonguldak Valiliği, kayyım heyeti ve madenden çıkarılan kömürün satılması için anlaşıldığı belirtilen Eren Enerji arasında görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından valiliğin açıklaması ise işçilerin haklarının devletin umurunda olmadığını bir kez daha gösterdi.

Söz konusu madenin 2016 yılı itibarıyla “yasa dışı” çalışmasına göz yuman devletin amiri, maden işgali ve açlık greviyle “yasa dışı eylem” yapıldığını iddia etti. Bu bahaneyle işçileri bölmeye ve direnişi bitirmeye çalışan valilik, “yasa dışı” eyleme dahil olmayan işçilerin haklarının verileceğini ileri sürdü.

Direniş sürüyor

Bu duruma tepki gösteren işçilerin madende bekleyişi sürerken, maden dışında da diğer işçiler ve işçi yakınları bekliyor. Madende direnen işçiler adına yapılan açıklamada ise “Biz maaşımızı, tazminatlarımızı ve iş güvencemizi istiyoruz! Tüm haklarımızı alana kadar buradayız, kararlıyız!” denildi.

Bültene kayıt ol