Kocaer’de işçilerin direnişi saldırılara rağmen sürüyor

06.10.2015 - 14:20
Haberi paylaş

İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulu bulunan Kocaer Haddecilik’te 4 işçinin işten atılması üzerine başlayan direniş, patronun ve jandarmanın saldırılarına rağmen sürüyor.

A2 bölümünde arkadaşlarının işe geri alınması için üretimi durdurarak işgal eylemine başlayan işçiler, jandarma saldırısı ile fabrika dışına çıkarılmıştı. İlerleyen saatlerde fabrikadan zorla dışarı çıkarılan işçilerden 21’inin işine, tazminat hakları gasbedilerek son verildi.

Kızıl Bayrak'ın haberine göre, işlerine son verilen işçiler, dışarıda direnen arkadaşları ile kucaklaşarak direnişi burada sürdürmeye devam etti ve hep birlikte direniş sloganları haykırıldı.

Gece vardiyasında fabrikaya gelen doğrultma bölümü işçileri, işten atma saldırısına karşı üretimi durdurarak direnişe geçti. Fabrika müdürü içeride direniş ateşini tekrar yakan işçileri tehdit ederek fabrikayı terk etmelerini istedi. İşçiler “Biz dışarı çıkmıyoruz. istiyorsanız diğer arkadaşlarımız gibi jandarmayla çıkartırsınız” diyerek üretim alanını terk etmedi. İşçilerin daha sonra dışarı çıkarıldıkları ve işlerine son verildiği belirtildi.

Gece vardiyasındaki işçiler de dışarıdaki arkadaşlarına katılırken fabrikada üretimin fiilen durduğu ifade edildi. İşçiler destekçileri ile birlikte fabrikaya gelecek 16.00-00.00 vardiyasını beklemeye başladı.

Bültene kayıt ol