Arçelik LG işçileri kıyım saldırısına karşı dava açtı

27.07.2015 - 15:05
Haberi paylaş

Arçelik LG işçileri fabrikadan polis zoruyla çıkartılmaları ve topluca işten atılmalarına karşı bugün Gebze Adliyesi’nde dava açtılar. Ayrıca LG işçileri, saat 12.00’de Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak direnişleri ile dayanışma çağrısında bulundular.

Arçelik LG işçileri adliye önünde yaptıkları basın açıklamasında ilk olarak Bursa, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da bulunan onlarca fabrikada, on binlerce işçinin başlattığı Türk Metal’den istifa sürecine dahil olduklarını belirtildi. Türk Metal çetesini fabrikadan def etmek ve işçiyi temsil etmeyen anlayışa son vermek için anayasal haklarını kullanarak istifa ettiklerini belirten işçiler, sözcülerini seçtiklerini ve yönetimle talepleri için görüştüklerini kaydetti. LG işçileri, fabrika yönetiminin ilk başta kendilerinin sunduğu talepleri ‘makul talepler’ olarak nitelemesine rağmen talepleri kabul etmediğini ve verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

İşçiler, fabrikada baskıların artması sonrası ve taleplerinin kabul edilmemesi karşısında tek seçeneklerinin üretim durdurmak olduğunu belirttikten sonra şunları söyledi:

Baskılarını arttıran yönetimi görüşmeye çağırdık. Arçelik LG tüm bu iyi niyetimize rağmen Çevik kuvvet ekipleriyle beraber 168 işçi arkadaşımızı baskı ve zor yoluyla işten attı. Bu süreç ulusal ve yerel basına, sosyal medyaya an be an yansıdı.

LG işçileri son olarak sınıf dayanışmasının önemine değinerek direnişleri ile dayanışma çağrısında bulundu:

Bizleri temsil etmeyen Türk Metal çetesinden kurtulmak ve işe geri dönmek amacıyla işe iade davası açacağımızı, fabrika önünde de direnişe başladığımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın önemini bilen işçi kardeşlerimizi ve tüm halkımızı desteğe çağırıyoruz. Yaşasın sınıf dayanışması!”

Basın açıklamasının ardından okunmasından sonra basın açıklaması sona erdi.

LG işçileri, eylem sırasında “Türk metal istifa, Arçelik’ten defol!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” ve “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganlarını attılar.

(Kızıl Bayrak)

Bültene kayıt ol