Direnişçi işçiler CHP önündeydi: “Sizleri sınıfça alkışlıyoruz”

18.04.2015 - 07:26
Haberi paylaş

CHP’li Bakırköy Belediyesi’ne bağlı BYUAŞ şirketinde greve çıkan Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, toplu sözleşme taleplerinin kabul edilmesi ve baskılara son verilmesi için başlattıkları mücadeleyi CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne taşıdılar.

Dün saat 12.00’de 4. Levent’te bulunan CHP binası yakınlarında araçlardan inen işçiler, sloganlarla CHP önüne yürüdüler.

Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube’ye bağlı işyerlerinin temsilcilerinin de katıldığı eylemde CHP binası önünde sloganlarla taleplerini dile getiren işçiler, “Zafer direnen işçilerin olacak!”, “Atılan işçiler geri alınsın!”, “Susma haykır taşerona hayır!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “sizleri sınıfça alkışlıyoruz” sloganlarını attılar.

CHP İl binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren işçiler adına burada konuşma yapan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, işçilerin insanca yaşayacak iş, insanca yaşam istediğini vurgulayarak sendikalı olarak toplu sözleşme hakkını kullanmak istediklerini belirtti. Ancak CHP’li belediyenin kendi sendikalarından istifa etmeleri için işçilere baskı yaptığını ve Genel-İş Sendikası’na üye olmalarını dayattığını ifade etti. CHP yönetimine sorunlarını aktarmak için il başkanlığı önüne geldiklerini belirten Özdemir, CHP yöneticileriyle görüşme yapacaklarını söyleyerek sorunun çözülmesini umut ettiklerini ifade etti. Konuşmanın ardından Özdemir ile birlikte işyeri komitesinden 3 işçi görüşme için içeri geçti. İçerde görüşme sürerken dışarıdaki işçiler de sloganlarla eylemlerini sürdürdü.

Bir saati aşkın süren görüşmenin ardından CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fuat Keskin ve CHP’li yöneticilerle dışarı çıkılarak açıklama yapıldı. Keskin’in Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile telefonda görüştüğü ve sorunun görüşülmesi için bir kurul kurulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Kurulda sendikadan ve belediye yönetiminden 3’er kişi olacağı bilgisi verildi.

Bültene kayıt ol