Bilecik'te Vitra işçileri eylemdeydi

29.03.2015 - 10:21
Haberi paylaş

Türk-İş’e bağlı Çimse-İş Sendikası ile Toprak İşverenler Sendikası arasında süren ve 3 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Bilecik'e bağlı Bozüyük’te bulunan Vitra fabrikasında eylem yapıldı.

Sloganlarla fabrika içerisinde yürüyüş gerçekleştiren işçiler, daha sonra TİS süreci hakkında basın açıklaması yaptı. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Çimse-İş Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığını belirterek “Başlattığımız eylemlerimizin sonuna kadar devam edeceğinden ve bu yolda tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Emer, 10 yılık işçilerin hâlâ asgari ücretle çalıştırıldığına dikkat çekti ve TİS hakkında bilgi verdi:

“İş kolumuzun en büyük sendikası olan Türkiye Çimse-İş Sendikası ile Toprak İşverenler Sendikasına üye Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi A.Ş, Vitra kolu Sanayi A.Ş., Türk Yutong Sanayi işyerlerinde çalışan 3 bin üzerinde üyemiz adına Aralık 2014’te başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 25 Mart Çarşamba günü İstanbul’da bulunan işveren sendikası ile devam edilmiş ancak anlaşma sağlanamamıştır. Seramik işçisinin dayanacak gücü kalmamıştır. Bizim çalıştığımız fabrikalar Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarını üreten, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında olan, 24 saat üretim yapan, tüm tezgahları çalışan fabrikalardır” dedi.

Fedakârlık sırası patronlarda!

Emer, her toplu iş sözleşmeleri döneminde patronların gözünü işçinin ücretine diktiğini vurgulayarak, Çimse-İş üyesi işçilerin şimdiye kadar yeterince fedakârlık yaptığını söyledi ve “Artık gün, bu gündür. Bize reva görülen bu ücretlerle yaşayacak gücümüz kalmamıştır” dedi. Sendikanın şimdiye dek ‘tarihinde görülmemiş şekilde birlik olduğunu’ öne sürdü ve “Ülke şartları göz önünde bulundurularak ortaya çıkan ve üyelerimize gelen taleplerimizi almadan bu toplu iş sözleşmesini imzalamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Emer, Ege Seramik ve Ege Vitra fabrikalarında toplu iş sözleşmelerinin istenilen şartlarda imzalandığı bilgisini verdi.

Bültene kayıt ol