Kocaeli: Stadyum inşaatında işçiler iş bıraktı

29.03.2015 - 10:07
Haberi paylaş

Kocaeli’de TOKİ tarafından yapımına başlanan 33 bin kişilik yeni stadyumun inşaatında çalışan işçiler ücret gaspına karşı iş bıraktı.

Kocaeli’de İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin yerine TOKİ eliyle yapılan yeni stadyum inşaatında işçilerin ücretleri gasbedildi. Taşeron inşaat işçileri, aylardır alamadıkları ücretleri için iş bırakırken, polis de inşaata gelerek işçiler üzerinde baskı kurmaya çalıştı.

İnşaata kalıp ustası olarak çalışan Fesi Öztürk, şunları söyledi:

“Taşeron firmada çalışıyorum ve 4 aydır paramı alamadım. Firma yetkililerinden bugün alacaklarımızı istediğimizde polisleri çağırıp bizi kapı dışarı yapıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Paramızı alana kadar çalışmayacağız."

Ayhan Aslan adlı işçi ise 30 işçinin ücret alamadıkları için iş bıraktığını kaydederek "Paramız içerde ve mağdur durumdayız. Ailemiz var ve evde tenceremiz kaynamıyor. Hak mı bu? Artık paramızı alana kadar çalışmıyoruz. Firma yetkilileri banka hesabının bloke olduğunu söyledi. Biz paramızın ödenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bültene kayıt ol