Çorlu’da tren kazası: En az 10 ölü, 73 yaralı

08.07.2018 - 19:34
Haberi paylaş

Uzunköprü-İstanbul hattında çalışan trenin 5 vagonu Çorlu yakınlarında devrildi. Tekirdağ Valisi ölü ve yaralıların olduğunu bildirirken sayı belirtmedi.

Uzunköprü-İstanbul hattında çalışan bir trenin 5 vagonu raydan çıkarak devrildi. Vagonların neden raydan çıktığı henü belirlenemezken Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kaza ile ilgili, "Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var. Bakanlık bu konuda kısa süre sonra bir açıklama yapacak" şeklinde konuştu.

Çorlu Belediyesi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada herkesi kan vermeye çağırdı. Açıklama şöyleydi: “Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur”.

Vagonların devrildiği bölgeye kara yoluyla ulaşımın çok zor olduğu söyleniyor.

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bültene kayıt ol