Tayyip Erdoğan da seçimlerden sonra Suriyeli mültecileri geri göndermeyi vadetti

22.06.2018 - 09:25
Haberi paylaş

Muharrem İnce ve Meral Akşener'in ardından Recep Tayyip Erdoğan da seçim mitinginde Suriyelileri geri göndereceklerini söyledi.

İnce ve Akşener, dört milyon Suriyeli mülteciyi "AKP'nin başımıza açtığı bir dert" olarak görüyor, Türkiye toplumundaki sorunları mültecilerin varlığına bağlıyor ve seçimden sonra onları geri göndermenin yollarını arayacaklarını söylüyorlardı.

Tayyip Erdoğan ise daha önce mültecileri AB ile pazarlıklarında bir koz olarak kullanırken, bu kez Suriye'ye geri göndermeyi bir seçim vaadi olarak anlattı.

Erdoğan bunu, Türkiye devletinin Suriye'deki askeri harekâtlarını meşrulaştırmanın gerekçesi olarak da kullanıyor.

Antep mitinginde konuşan Erdoğan, "Afrin'deki temizliği bitirdiğimizde ve Münbiç'te Amerika ile vardığımız anlaşmanın diğer safhalarına geçtiğimizde oralara çok daha fazla sayıda Suriyelilerin döneceğini biliyorum" dedi.

Irkçılığa hayır! Göçmenlerden elinizi çekin!

"Suriye'nin istikrarı, Türkiye'nin güçlü olmasına bağlıdır" diyen Erdoğan, "Aksi takdirde Suriye'yi paramparça edecekler. Bununla kalmayacak, sınırlarımız boyunca kuracakları terör devletiyle bizi de sürekli huzursuz edecekler" dedi.

Erdoğan, "Seçimin ardından tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısının 200 bini bulduğunu söyledi.

Mülteci düşmanlığına takılmanın sırası mı?

“Irkçı değilim ama…”lara cevaplar: Mültecilerle dayanışmanın el kitabı

Bültene kayıt ol