TSK-ABD iş birliği ile ordu Menbiç’in kuzeyinde

18.06.2018 - 15:35
Haberi paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Washington ziyaretinde ABD ile sağlanan anlaşma sonrası Türkiye ve Amerikan orduları Menbiç’in kuzeyinde faaliyete başladı.

Anadolu Ajansı’nın bölgedeki muhabirinin verdiği bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD ordusu Suriye’nin Menbiç kentinin kuzeyinde faaliyete başladı. Henüz Membiç’e ta olarak girmeyen TSK ile ABD ordusu yaptıkları mutabakat çerçevesinde Sacu nehri boyunca ortak devriye koordinasyon faaliyeti yürütüyor.

Erdoğan: “Menbiç’te devriye gezme olayı başladı”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuya ilişkin bir açıklama yaparak “Menbiç’te şu an devriye gezme olayı başladı” derken, Başbakan Binali Yıldırım da TSK’nin Menbiç bölgesinde göreve başladığını söyledi. Yıldırım, “Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç'te de göreve başladı. Oradan da bu terör unsurlarını temizlemek için çalışmaları Amerika ile yapıyorlar" şeklinde konuştu.

TSK açıklaması

TSK ise Menbiç konusunda bir açıklama yaptı. TSK açıklaması şöyleydi:

"Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır."

TSK, geçen hafta da bir açıklama yaparak Türkiye ve ABD’den askeri yetkililerin 12-13 Haziran tarihlerinde Almanya’da bir araya gelerek Menbiç yol haritası konusunda mutabakat sağladığını duyurmuş, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Scarparotti ile telefon görüşmesi yapmıştı.

Bültene kayıt ol