Erdoğan'dan kendi getirdiği OHAL'i kaldırma vaadi

14.06.2018 - 13:09
Haberi paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından MHP ile ittifak yaparak ülkeyi OHAL altında KHK'larla yöneten Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran öncesi "OHAL'i kaldırma" vaadinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesindeki baba evinde, 24 TV, 360 ve Anadolu Yayıncılar Birliği’nin ortak canlı yayınına katıldı.

“24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır” açıklamasında bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“OHAL’in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir.”

İnce'den yanıt

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den bu açıklamaya yanıt geldi: "Şimdi kaldır elini tutan mı var? OHAL koşullarında seçim yapan ülke olmaktan kurtulalım."

Erdoğan'ın televizyonda kendisinin vaatlerini açıkladığını söyleyen İnce, "Anketler moralini bozdu, televizyonda benim vaatlerimi açıklamaya başladı. Seçimden sonra OHAL'i kaldıracakmış. Şimdi kaldır elini tutan mı var? OHAL koşullarında seçim yapan ülke olmaktan kurtulalım" ifadesini kullandı.

Bültene kayıt ol