Erdoğan yine grev yasağını savundu

12.06.2018 - 16:09
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, TGRT’de katıldığı yayında OHAL’i yine grev yasağıyla savunarak “Bizim dönemimizde herhangi bir grev mümkün mü?” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, TGRT’de yayına katıldı. Daha önce de yaptığı gibi OHAL’i yine grev yasaklarıyla savunan Erdoğan grevi, “terör” ile birlikte ele aldı.

Erdoğan şunları söyledi: “OHAL’in getirilmesinin en önemli sebebi terör odaklıydı. Bu terör odağında birinci derecede FETÖ vardı ve PKK/YPG/PYD onun yanında DEAŞ vardı. 16 yıl öncesinde geldiğimizde Türkiye’de OHAL var mıydı? O OHAL’i bir ay içinde kaldırdık mı, biz kaldırdık. O dönemdeki OHAL’de fabrikalar grevlerle karşı karşıyaydı. Bizim dönemimizde herhangi bir grev mümkün mü? 24 Haziran’dan sonra biz OHAL’e neşter vurabiliriz. Herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL geri getirilebilir”

Grev olmuyor çünkü yasaklanıyor, mücadele kazandırıyor

İşçi sınıfının anayasal hakkı olan grevler AKP döneminde defalarca yasaklandı. Bu yasaklamaların önemli bir kısmı OHAL döneminde gerçekleşti. İşçilerin grev yasağını tanımadıkları metal grevi gibi örnekler, işçiler açısından başarıyla sonuçlandı.

Bültene kayıt ol