İzmir'de HDP adayları işçilerle bir araya geldi

11.06.2018 - 10:59
Haberi paylaş

HDP İzmir milletvekili adayları, Basmane'de Deri Kundura Tekstil İşçileri Derneği'nde işçilerle buluştu.

9 Haziran Cumartesi günü HDP İzmir milletvekili adayları Yalçın Yanık, Murat Çepni, Mahsun Korkmaz, Ceyhan Akay, Orhan Ayhan ve Gönül Aygün Basmane'de işçilerin daveti üzerine dernek ziyareti yaptılar.

Ziyarete önceki dönem HDP İzmir vekili Ertuğrul Kürkçü ve DSİP İzmir il örgütü üyeleri de katıldı.

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nden bir grup işçi de buluşmaya katıldılar ve mücadelelerini meclise taşıyacak HDP vekillerine destek oldular:

"Uzun ve zorlu çalışma saatlerine, insanlık dışı sağlıksız çalışma koşullarına, düşük ücretlere, insan yerine konmamaya karşı sesimizi sokaklardan, HDP'li vekiller aracılığıyla meclise taşımak istiyoruz. Vardık, varız, var olacağız!"

İzmir'de Demirtaş'a ve HDP'ye destek etkinliği

"Egemen sınıfın işçilere saldırılarını önlemek için HDP"

Buluşmada kendisi de bir deri işçisi olan Yalçın Yanık kısa bir konuşma yaptı:

"Bugün tüm işçilerin görevi, emekçilerin, ezilenlerin karşısında olan, karşımıza barajlar, baskılar, OHAL'ler, grev yasakları diken 12 Eylül Anayasası'ndan ve onu sahiplenen partilerden kurtulmaktır. Gittiğim her yerde bunu ifade etmeye çalışıyorum. Ayrıca egemen sınıfın işçi sınıfına saldırılarını önlemek için HDP'ye oy vermek gerekiyor ve şu an gerçekten bir ana muhalefet partisi. Toplumun bütün ezilen, ayrımcılığa uğrayan kesimlerinin ortak mücadelesi çok önemlidir."

Önceki dönem İzmir vekilliği yapan Ertuğrul Kürkçü de kısa bir konuşma yaptı: "En önemli mesele o kürsüde halkların, ezilenlerin sözlerini dile getiriyoruz bizler. HDP işçiler için yeni bir odak durumuna geldi, emekten yana olan bir alternatif oluşturma imkanı ortaya çıktı. HDP yoksulu, kadını, ezileni, işçiyi, öğrenciyi yan yana getiren bir partidir."

Umuda, barışa, Demirtaş'a!

Toplantıya katılan DSİP üyesi İsmail Çapar ise şunları vurguladı:

"Birleşik bir mücadele önemli, mücadele eden işçilerin HDP'yi siyasi platform olarak görmesi önemlidir. Tüm ezilenlerin bu seçimlerde HDP çatısı altında bir alternatif oluşturmaları mümkün. Seçim barajını aşmak ve mevcut siyasi durumdan çıkabilmek için bir ilk adım olabilir seçim süreci. Umuda, barışa, Demirtaş'a diyoruz."

Bültene kayıt ol