İttifak içinde oy kavgası

09.06.2018 - 11:28
Haberi paylaş

Cumhur ittifakındaki gerilimin başlıca sebebinin, eski MHP'li Türkeş ve bazı AKP milletvekillerinin "24 Haziran'dan sonra Cumhur İttifakı bitecek" sözleri olduğu konuşuluyor.

Kayseri'de konuşan Devlet Bahçeli, AKP milletvekillerini cumhur ittifakına gölge düşürmek ve bozmakla suçlamıştı.

Bahçeli'ye Nevşehir mitinginden yanıt veren Erdoğan, ''Cumhur İttifakı'na halel getirmeye çalışanlara, araya tabanda fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz'' dedi.

AKP ve MHP arasındaki gerilimin nedeninin, eski MHP'li Tuğrul Türkeş'in bir TV kanalında “Cumhur İttifakı 24 Haziran seçimlerinden sonra sona erecek. Sayın Bahçeli, 24 Haziran sonrası AKP’nin iktidara yalnız devam edeceğinin işaretini veriyor. Bu da bize gösteriyor ki MHP de münferit olarak yoluna devam edecek” sözleri olduğu öne sürüldü.

Sadece Türkeş'in değil bazı AKP milletvekillerinin de seçim çalışmalarında benzer fikirler ileri sürdüğü söyleniyor.

Biri başkanlık ve meclis çoğunluğu, diğeri barajı geçmek için birbirlerine mecbur durumda olan AKP ve MHP'nin birlikteliğindeki gerilim, af tartışmasının ardından yeni bir boyut kazandı.

Kamuoyu araştırmaları, seçmenlerinin üçte ikisi Akşener'in İP'ine kaptıran MHP'nin 24 Haziran oylarını AKP'den aldığını gösteriyor.

Yüzde 50+1 çoğunluk için her türlü yöntemi uygulayan Cumhur İttifakı'ndaki gerilimin arka plandaki sebebi AKP ve MHP arasındaki oy kavgası.

Bültene kayıt ol