Merve Diltemiz Mol: “Fakirleşiyoruz”

08.06.2018 - 17:14
Haberi paylaş

Barış İçin Akademisyenler tarafından yayınlanan "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisini imzaladığı için KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen Merve Diltemiz Mol, doların yükselişi ve kriz hakkında Sosyalist İşçi'nin sorularını yanıtladı. 

Barış bildirisini imzaladığı için KHK ile Ankara Üniversitesi’nden atılan Merve Diltemiz Mol, doların yükselişi ve kriz hakkındaki sorularımızı yanıtladı. Diltemiz Mol, krizin KHK’lılar açısından alım gücünü azalttığını ve iş bulma olanaklarını zorlaştırdığını söyledi. Diltemiz Mol, şöyle konuştu:  

“Alım gücümüz ciddi oranda düşüyor. Artık dışarıda yemek yemek mümkün değil. Evde alırsam yarı fiyatına gelir diye düşünüyorum ama market alışverişinde de durum çok hissedilir bir durumda. Markete girip çıkmak çok fazla paraya mal oluyor. Zaten gelir elde etmekten mahrum bırakılmış durumdayız, her şeyin fiyatının artması bizi çok kötü etkiliyor. Bir akademisyenin ihtiyaç duyduğu teknolojik aletleri almak hayal oldu. Her şeyden çekinir bir hâldeyiz. Aynı zamanda iş bulma konusu da zorlaşıyor. Zaten bizi hazır bekleyen işler yok. Krizin derinleşmesi giderek daha düşük ücretlerle daha kötü işler bulmak veya hiç iş bulamamak anlamına geliyor.”

(Sosyalist İşçi) 

Bültene kayıt ol