Adalet Zemini'nden İhsan Eliaçık'a destek açıklaması

22.04.2018 - 12:16
Haberi paylaş

Adalet Zemini "Barışçı ve demokratik bir biçimde düşünce açıklamak suç olamaz!" başlıklı yazılı bir açıklama yayımladı.

"İhsan Eliaçık’a verilen ceza iptal edilmelidir" diyen Adalet Zemini'nin açıklaması şöyleydi:

"OHAL koşullarında yapılan yargılamalar insanların adalet duygularını yaralamaya devam ediyor. İlk ilan edildiğinde 3 ay bile sürmeyecek denilen OHAL, 21 aydır devam ediyor.

OHAL koşullarında toplumumuzun tüm mekanizmaları tahrip oluyor. Bundan en fazla hasar görenlerin başında adalet sistemi geliyor. Adalet sistemimiz, özgür düşünce ortamını sağlamak için çaba göstermek yerine, insanların düşüncelerine ceza yağdırmakla meşgul.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Demokratik İslam Kongresi tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşması nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İhsan Eliaçık’ın tamamen barışçı ve demokratik bir anlayışla ortaya koyduğu düşünceler, muhalif bir görüşü susturmak amacıyla, intikamcı bir şekilde, “terör örgütünü övmek” olarak nitelendirildi ve ceza verildi.

Adalet sistemimizin bu şekilde, düşünceyi cezalandıran, muhalefeti sindirme amaçlı kararlar vermesi; toplumsal kutuplaşmaları artıran, toplumsal sisteme güveni azaltan, geri dönülmesi zor tahribatlar yaratmaktadır.

Yasaklar ve baskılar yoluyla adaletin sağlandığı hiçbir topluluk yoktur.

Adalet Zemini olarak toplumdaki kutuplaşmaların bir an önce ortadan kaldırılması, ülkemizin yeniden adaletli bir ortama kavuşması için OHAL’in son bulmasını, hukuk ve adalet sistemimizin sağlam evrensel temellere oturtulmasını ve İhsan Eliaçık’a verilen cezanın iptal edilmesini talep ediyoruz."

Bültene kayıt ol