Erken seçim kararı alındı: 24 Haziran’da seçim var

18.04.2018 - 17:49
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak, Devlet Bahçeli ile görüşmeleri sonrası seçimin 24 Haziran’da yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saat 16.00’da Beştepe’deki sarayında yaptığı basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifini olumlu karşıladıklarını söyleyerek, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik" diye konuştu.

“Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır”

Erdoğan şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Geniş bir yelpazede istişare ettik. Sayın Bahçeli'nin dünkü konuşmasında erken seçim teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması bir çok alanda olduğu gibi siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'daki büyük miting ise milletimizin siyasetçilere verdiği mesajı net bir şekilde ortaya koymuştur. 16 Nisan halkoylamasına giden süreçte milletimizin açtığı bu yol da ortaya çıkmıştır. Yönetim sistemi değişikliğinin yine sayın Bahçeli'nin ön açması ve desteği ile 16 Nisan'da hayata geçirme imkanı bulduk. Buna göre, Anayasa değişikliğinin ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir. Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumlu çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Buna rağmen tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun bir şekilde 2019  Kasım'ındaki seçimlere kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Ancak gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar ve bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi, uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesbetmeye başlamıştır. Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı çağrıyı bu gerçekleri göz önünde bulundurarak yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık. Türkiye'nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu erken seçim kararının açıklanması ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı makroekonomik değerlerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık kaldığımız sayın Bahçeli ile de yaptığımız  istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.  Ak Parti ve MHP Meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz derhal başlayacaktır. Kararın ülkemiz, milletimiz, partilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum"

Üniversite sınavı ertelendi

24 Haziran’da yapılması kararlaştırılan üniversite sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) erken seçim kararı ile ertelendi. YKS’nin 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerine ertelendiği duyuruldu.

Bültene kayıt ol