Yerli-millî ittifakta erken seçim çatlağı

17.04.2018 - 10:37
Haberi paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisiyle 2019'da yapılacak genel seçimlerle başkanlık seçimlerinin öne alınması gündeme geldi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için 2019 Kasım'ını işaret etti. 

Bugün ilk olarak hükümete yakın isimlerden Cem Küçük "Erken seçime gidiyoruz" diye tweet attı. 

İkinci sinyal ise AKP'nin ortağı MHP'nin lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

Bahçeli grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi muhataplarımıza ve aziz milletimize samimi ve tartışılmasını ümit ettiğimiz teklifimiz şudur:

26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul en akılcı men demokratik yoldur."

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu teklif için “Yetkili organlarda değerlendirilir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Hodri meydan, biz her zaman hazırız" yanıtını verdi.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, güne düşüşle başlayarak 4.0740 seviyelerine kadar inen dolar/TL, 'erken seçim'in yeniden gündeme gelmesiyle hareketlendi. Kur, 4.12 seviyesini aştı.

Erdoğan'dan ret

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ise isim vermeden Bahçeli'ye cevap verdi. 16 Nisan referandumuna değinen Erdoğan, seçim için Kasım 2019'u işaret etti. Erdoğan'ın sözleri şöyleydi: 

"Halk oylamasıyla önemli bir anayasa değişikliği kabul edildi. Cumhuriyet döneminde yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlerin en önemli sebeplerinden biri olan yönetim sistemimizdeki tıkanıkların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek."

Bültene kayıt ol