CHP’den “OHAL değil demokrasi” istiyoruz eylemi

16.04.2018 - 15:13
Haberi paylaş

CHP, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde ülke genelinde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” eylemleri yaptı. İstanbul’daki eylemde polis Taksim Meydanı’na çıkılmasına izin vermedi.

CHP tarafından 16 Nisan referandumunun yıldönümünde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” eylemleri yapıldı. İstanbul’da yapılan eylemin Taksim Meydanı’nda yapılması planlandı ancak polis izin vermedi. Bunun üzerine İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekillerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi İstiklal Caddesi girişinde eylem yaptı.

Eyleme KESK ve DİSK gibi çeşitli sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Eylemde “Susma haykır, OHAL'e hayır", "AKP halka hesap verecek", "Her yer Taksim, her yer direniş", "Hak, hukuk, adalet", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

 

İstanbul’daki eylemde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “OHAL ilan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’ler eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir" dedi. 

 

Bültene kayıt ol