Nurdan Düvenci Tarkan sonsuzluğa uğurlandı

14.04.2018 - 20:20
Haberi paylaş

DSİP MYK üyesi, partinin kurucularından Nurdan Düvenci Tarkan, bugün İstanbul’da yüzlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle defnedildi.

Cenaze törenine Nurdan Düvenci Tarkan’ın DSİP’ten yoldaşları, farklı sol grup ve partilerden aktivistler, İstanbul Barosu’ndan çalışma arkadaşları, ailesi ve dostları katıldı.

Cenaze namazı Şakarin Camii’nde kılındı. Törene DSİP, Antikapitalistler Platformu, Küresel BAK, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve İstanbul Barosu başkanlığı ve personeli çelenk gönderdi.

Nurdan Düvenci Tarkan cenaze namazının ardından Hekimbaşı Mezarlığı’na defnedildi. Burada DSİP adına bir konuşma yapan Meltem Oral, “Nurdan çok güçlü bir kadındı. Her zaman çok imrendim, bir insan hayata nasıl bu kadar sıkı sıkı tutunabilir diye. Aynı anda bir sürü şeyi yapmayı başarabiliyordu. Canı sıkkın olan yoldaşlarına, bunların ancak mücadele ile aşılabileceğini çok iyi anlatıyordu. Çok ince bir şekilde hepimizi güçlendiriyordu” diye konuştu.

Nurdan’ın son dönemlerde yapılan her toplantıda dönüp dolaşıp en çok vurguladığı şeyin barış için ne yapılabileceği olduğunu dile getiren Meltem Oral, “Her konuyu bu topraklara barışın nasıl gelebileceğine, bizim bunun için ne yapmamız gerektiğine bağlardı ve tartışırdı. Bundan sonrası, ondan aldığımız güçle, barış getirmek olacak” dedi.

Törende konuşan HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Nurdan’ın kendisi için çok özel bir dost olduğunu dile getirdi, İstanbul Barosu’ndaki ve Kadın Hakları Merkezi’ndeki arkadaşları adına da söz söylemek istediğini belirtti. 8 Mart’ın Nurdan’ın doğum günü olduğunu ve her sene bu günde kadınlar günü eylemlerine katıldıklarını ifade eden Kerestecioğlu, hayatın ve siyasi gelişmelerin zalimlikleri karşısında güçlü durmaya çalıştıklarını, ancak çok sayıda değerli arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi. Filiz Kerestecioğlu barış vurgusu yaparak sözlerini sonlandırdı.

DSİP’ten Şenol Karakaş ise 1991 yılında Eskişehir’de genç bir devrimciyken Nurdan yoldaşıyla tanışmasının hikayesini anlattı. Nurdan’ı tarif ederken dayanışma, nezaket, paylaşma, kararlılık, özgürlük tutkusu ve muazzam bir inanç ifadelerini kullanan Şenol Karakaş, “Bizim biz olmamızda, kararlı olmamızda, bu kadar baskıya rağmen ayakta durmaya, büyümeye çalışmamızda, özgürlük bayrağını yere düşürmeme mücadelesini sürdürmemizde Nurdan’ın çok belirleyici bir rolü vardı” dedi.

Cenaze töreninde “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Nurdan Düvenci Tarkan’ı kaybettik

Bültene kayıt ol