Kadıköy'de antifaşistler sokaktaydı: “Nefret sizin insanlık bizim”

21.02.2015 - 18:29
Haberi paylaş

Kadıköy'de bugün öğleden sonra Nuh Köklü için bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eylemde ırkçılığa ve nefrete karşı sloganlar atıldı.

Sabah saatlerinde Kadıköy çarşıda bir grup faşist ve polis, "Ermeni terörüne lanet" mitingi yapmak isteyen ırkçılara karşı stand açan solcu aktivistlere saldırma girişiminde bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta içinde camına kartopu isabet eden bir esnafın saldırısı sonucu öldürülen gazeteci Nuh Köklü için öğleden sonra yapılan yürüyüş, ırkçılığa ve faşizme karşı kitlesel bir sese dönüştü.

Eylemde "Faşizme inat yaşasın hayat", "Nuh'un katili AKP'nin esnafı", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Nefret sizin insanlık bizim", "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil devlet hesap verecek" ve "Kartopu büyüyüp çığ olacak" sloganları atıldı.

Kadıköy'de "Turancı Hareket" adı altında Ermenilere ve diğer azınlıklara yönelik nefret söylemi içeren faaliyetler yürütmeye çalışan faşistlere karşı birkaç haftadır bir araya gelerek stand açan Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatifi ise eylemden sonra Boğa'dan çarşıya yürüyerek kilise önünde Dünya Anadil Günü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İnisiyatif, "Irkçılık öldürür! Anadil yaşamdır" pankartı taşıdı.

Bültene kayıt ol