Hrant'ın Arkadaşları: “Gerçekler görülecek mi, adalet yerini bulacak mı?”

12.03.2018 - 09:30
Haberi paylaş

Hrant'ın Arkadaşları bu sabah bir kez daha adalet talebiyle Çağlayan Adliyesi önündeydi.

Hrant Dink cinayetinde yeniden görülmeye başlayan davanın 68. duruşması bugün. Davaya 12-13-15-16 Mart tarihlerinde devam edilecek.

Son duruşmada mahkeme, sanıkların ve avukatların taleplerini almıştı. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, cinayet işlendiği dönemde Trabzon Jandarma Komutanlığında görevli olan Ali Oğuz Çağlar, Hüsamettin Polat, Gökhan Arslan, Hasan Gözalan, Nazmi Tamer, Uğur Erdoğan ve Recep Koçpınar’ın tanık olarak dinlenmesini istemişti.

Mahkeme daha önce, Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu’ndan Hrant Dink ve Agos Gazetesi'nin telefonlarının dinlenip dinlenmediğini sormuş ancak istenilen bilgileri göndermemişti. Bakırcıoğlu, son duruşmada, BTK’ya yeniden yazı yazılıp bilgilerin yeniden istenmesini talep etmişti. Tutuklu sanıklaın tahliye talepleri reddedilmişti.

2 Şubat'taki duruşmanın ardından 13 Şubat'ta iki Trabzon Jandarma Görevlisi (Okan Şimşek ve Veysal Şahin) tahliye edilmişti. 24 Şubat'ta ise eski Dink soruşturması savcılarından Muammer Akkaş hakkında Dink soruşturması kapsamında "sahte belge üretmek" ve "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla 58 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Bianet'in aktardığına göre, Hrant'ın Arkadaşları'nın bu sabah 10:00'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde yaptıkları açıklama şöyleydi:

"Gerçek katiller hakettikleri cezayı alana kadar... 

19 Ocak 2007’de işlenen Hrant Dink cinayeti davasının yeniden görülen ve kamu görevlilerinin yargılandığı 68. duruşma adalet nöbeti için buradayız.

Hafta boyunca devam edecek duruşmalarda İstanbul Jandarması’nda görevli kişilerin sorgusu yapılacak. 20. duruşma haftası bu.

Geçen duruşmadan sonra mahkeme Trabzon Jandarması’ndan Okan Şimşek ve Veysal Şahin’i tahliye etti. 85 sanıklı davada tutuklu sayısı 9’a indi. 10 firari sanık var. Cinayet soruşturmasında görev yapan Savcı Muammer Akkaş hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

Hrant Dink’in katledilişi üzerinden 11 yıl geçti. İlk günden bu yana sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde işaret ettiğimiz yerlere daha yeni bakılıyor. Gerçekler görülecek mi, adalet yerini bulacak mı, henüz bilmiyoruz. Adalet talebimizi bir kez daha haykırmak için buradayız.

Gerçek katilleri hakettikleri cezayı alana, bu alçak cinayetin tüm ortaklarından hesap sorulana kadar biz bitti demeden bu dava bitmez."

Eylemde "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Öldür diyenler yargılansın", "Hrant için adalet için" ve "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganları atıldı.

Bültene kayıt ol