DSİP: “Hak, adalet ve barış savunucusu Gergerlioğlu yalnız değildir”

24.02.2018 - 09:37
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, barış isteyen Ömer Faruk Gergerlioğlu ile dayanışma ifade edildi:

"Hak ve Adalet Platformu sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, "çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" dediği için önce işten atıldı, daha sonra yapılan yargılama sonucunda “terör örgütü propagandası yaptığı” suçlamasıyla iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

OHAL sürecinde çıkarılan KHK’lara dayanarak toplumun farklı kesimlerinden birçok kurum ve kişi haksız muamelelere maruz bırakılmaktadır. Bunun son örneği ise Gergerlioğlu’na verilen cezadır.

Demokrasi ve barış istemek suç olmadığı gibi Gergerlioğlu’nun paylaşımda bulunduğu metnin suç olduğunu söylemek hukuksal ve vicdani olarak haksızlıktır.

DSİP olarak, hayatı boyunca demokrasi, barış, adalet ve insan haklarından yana olan, herkesin ve her kesimin hakkını savunmaya çalışan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen cezayı kınıyor ve adalet mücadelesinde Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanında olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
24.02.2018
"

Adalet Zemini'nden Ömer Faruk Gergerlioğlu'na destek açıklaması

Bültene kayıt ol