Maçka Parkı'nda 199 ağacın sökülmesine tepki

18.02.2018 - 14:37
Haberi paylaş

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli projesi kapsamında Maçka Parkı’ndaki 199 ağaç yerinden söküldü. Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi'nin çağrısıyla başlayan nöbet bugün 5. gününde.

Geçtiğimiz pazartesi günü TOMA ve çevik kuvvet ekipleri nezaretinde başlayan çalışmalarda parkın Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu’na bakan Bayıldım Caddesi’nin alt tarafındaki ağaçlar düne kadar tek tek sökülürken, Bayıldım Caddesi'nin üst kısmında kalan çevrili alandaki ağaçların tamamının bir gecede sökülmesi dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Çalışma alanı içerisinde toplam 199 ağaç bulunmakta, bu ağaçların 85 adedi Maçka Parkı içerisinde yer almaktadır. Maçka Parkı’ndaki 3.500 metrekare alanda bulunan 85 ağaç, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na dikilecektir. Park dışında kalan 114 ağaç da farklı bölgelere nakledilecektir” demişti.

Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi, yeniden yaptığı çağrısında “Karayolu Tünel projesi ile başı dertte olan Maçka Parkı” için tüm İstanbulluları dayanışmaya çağırdı.

Eylem

Yarın Haber'in aktardığına göre, Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi’nin çağrısıyla parkta bir araya gelen kent ve yaşam savunucuları, parktaki ağaç katliamının nelere sebep olacağını anlattı.

Parkta bir araya gelenler forumun ardından Maçka Orta Havuz önünden ağaçların kesildiği ve şantiye alanına dönen yere yürüdüler. Yürüyüş boyunca “Betona değil yeşilliğe bütçe”, “İBB Maçka’dan elini çek”, “İstanbul ölüyor, ihanet sürüyor”, “Beton değil park istiyoruz” sloganları atıldı.

Öte yandan 21 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'de İBB önünde "Maçka Parkı'na sahip çıkalım! Yarın geç olmadan!" sloganı ile eylem çağrısında bulunuldu.

Bültene kayıt ol