Yerli ve milli “muhalefet” Afrin savaşında hükümetin yanında

21.01.2018 - 08:48
Haberi paylaş

2019 seçimlerinde Tayyip Erdoğan'a karşı umut bağlanılması istenen birçok "muhalif" isim, Afrin operasyonunda hükümete desteğini ilan etti.

Türkiye'nin dün başlattığı harekâtı yalnızca Devlet Bahçeli (MHP), Doğu Perinçek (Vatan Partisi) ve Mustafa Destici (BBP) gibi AKP'yi açıktan destekleyen isimler desteklemiyor.

Muhalefetin yerli ve milli unsurları da desteklerini ilan ettiler.

Kılıçdaroğlu'na protesto

Almanya'da katıldığı bir etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kahraman askerlerimiz şu anda Afrin’de çarpışıyor” diyerek askeri operasyona tam destek verdiğini söyledi. CHP başkanı "Savaşa hayır" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarıyla protesto edildi.

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan da "Afrin operasyonunda görev yapacak kahraman askerlerimize başarılar diliyorum, kayıpsız dönmeleri tek dileğimiz" şeklinde tweet atarak operasyonu destekledi.

Küresel BAK: “Barış içinde birlikte yaşadığımız bir dünya istiyoruz”

Akşenerciler tek ses

AKP'ye karşı "merkez sağ" alternatif olarak sunulan İyi Parti'nin lideri faşist Meral Akşener, şu ifadeleri kullanarak savaşı destekledi:

"Afrin harekatında tüm dualarımız şanlı ordumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz için. Rabbim hiç kayıp vermeden operasyonu tamamlamayı nasip etsin, askerlerimize güç ve kuvvet versin, onları korusun."

Aynı partiden Lütfü Türkkan da "Güç ver, kuvvet ver kınalı kuzulara Allahım.." tweetiyle Afrin harekâtına destek verdi.

Savaş saadeti

Çeşitli platformlarda 2019 seçimleri öncesi AKP'ye karşı ittifak olarak gösterilmeye çalışılan Saadet Partisi de "yerli ve milli" koroya katıldı.

Partinin başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ordumuz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ülkemizin huzur ve güvenliğine, bölgemizin barış ve istikrarına vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Adalet Zemini'nden Afrin operasyonu açıklaması

AKP'li sözde muhalifler

Cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia edilen Abdullah Gül, "Allah ordumuzu muzaffer etsin, askerlerimizin yardımcısı olsun" ifadeleriyle Afrin harekâtına destek verdi.

Gidişinin ardından Suriye politikası hükümet tarafından değiştirilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu da şöyle dedi:

"Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör kuşağını engellemek ülkemizin en meşru hakkıdır. Allah, Silahlı Kuvvetlerimizin ve Özgür Suriye Ordusu’nun yardımcısı olsun."

Bülent Arınç "Ülkemize tehdit oluşturan terörist unsurlara karşı başlatılan #AfrinOperasyonu'nda hükümetimize ve ordumuza başarılar diliyorum. Devletin zirvesinden, sahadaki Mehmetçiğimize kadar operasyonun tüm paydaşları bilsinler ki, milletimiz duaları onlarla. Allah muzaffer eylesin..." diye tweet atarken, Tayyip Erdoğan tarafından görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de gün boyu attığı büyük harflerden oluşan tweetlerle operasyonu destekledi.

DSİP'ten Afrin açıklaması: Savaşa hayır

Afrin’e harekât başladı: Savaşa ve çözümsüzlüğe hayır!

Yerli-milli ittifak antiemperyalist mi?

Savaş değil herkese iş!

Suriye'de ipler kopmak üzere

Bültene kayıt ol